//

Флеш-моб з молитвою Тезе на вулицях Львова

В рамках 4 Екуменічного Соціального Тижня (ЕСТ) 29 вересня на вулицях вечірнього Львова відбувся флеш-моб, який провели учасники щотижневих молитовних зустрічей Тезе. Молоді люди привертали увагу перехожих медитаційними піснями-молитвами поблизу пам’ятника Франкові та Римсько-Католицької Катедри.

 


Загалом екуменічна молитва Тезе є нагодою для пошуків єдності з Богом через спів і розважання.  Молитовні зустрічі Тезе – ініціатива молоді Львівської Архиєпархії, що мали нагоду брати участь у європейських зустрічах безпосередньо у самому с. Тезе (Франція) та у Днях Довіри, що вже відбувались у Львові. Цьогоріч також відбудеться День довіри. Він заланований на 1 жовтня й пройде в рамках 4 ЕСТ в Школі Святої Софії( вул.Вічева,  2. Львів). за словами організаторів, цей суботній молитовний День довіри буде дуже важливим у Тижні, адже, підготовлений спільно з екуменічною християнською спільнотою Тезе, він дозволить відкрити для себе Церкву як основу єдності між людьми. Родзинкою дня стане висадка дерева миру та створення екуменічного малюнку.

 

Тому метою флеш-мобу було заохотити громаду міста взяти участь у молитовному Дні Довіри. Організатори дійства переконані, що найкращий спосіб розказати людям про себе і запросити їх – це прийти до них самим. Найбільш ефективний спосіб для цього - зустріти людей на вулиці, в час коли уже ніхто нікуди не поспішає і має хвильку, аби зупинитися і прислухатися до мелодики серця, в якій линуть слова, звернені до Всевишнього.

 

Щочетверга відбуваються молитовні зустрічі Тезе. Організатори сподіваються принести молодим людям відчуття спільності у молитві за мир та активніше задіяти молодих людей до служіння у Церкві.

 

Джерело: www.catholic-media.org