//

У Львівській архиєпархії два нових диякони

Високопреосвященніший владика Ігор, у неділю, 25 вересня, очолив Божественну Літургію у катедральному соборі св. Юра. В часі Богослуження Архиєпископ Львівський рукоположив у диякони випускників Львівської духовної семінарії Володимира Дмитріва та Юрія Устяка.


Молитовно супроводжував Літургію хор з міста Мельбурн (Австралія), під керівництвом Володимира Головка. До складу зведеного колективу увійшли представники катедрального хору собору святих апостолів Петра і Павла та хор «Черемош» осередку Спілки української молоді. Гості з Австралії перебувають на гастролях в Україні близько місяця, зокрема 22 вересня відбувся концерт колективу у Львівській філармонії.

 

Фото і відео з гастролей на офіційній сторінці хору.

 

Під часі проповіді владика Ігор застановився над сутністю гріха і його шкідливості для людини:

 

«Кожен гріх - це рана та смерть духа людини перед Богом! Окрім цього, гріх - зневага Бога, бо душа, що мешкає у нашому тілі, Його безцінний твір, є покликаний до любові. Гріх покриває темнотою людську світлу душу і вона знаходиться під владою ненависного диявола».

 

Попри це, як зауважив Архиєрей, Господь не залишає людину у владі гріха і надає чимало можливостей для покаяння.

 

«Господь обдарував людину усіма можливостями, щоб вона чинила добро, уникала образ, не зневажала Його та ближніх, не калічила своєї душі. Бог не любить гріха, але любить грішника, не любить грішних вчинків, але любить покаяння особи та примирення з ним у святій Тайні сповіді, - зазначив владика Ігор.

 

Після завершення Літургії Архиєпископ Львівський привітав гостей з Австралії, подякувавши не лише за чудовий спів, але також за збереження українських традицій.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії