//

На шведському радіо прозвучав заклик вбивати всіх відступників від ісламу

На хвилях суспільної служби радіотрансляцій Sveriges Radio (SR) прозвучало загрозливі виступ сомалійського імама, який закликає до вбивства всіх відступників від ісламу.

 

Радіотрансляцію вела в прямому ефірі сомалійська служба Sveriges Radio (SR). Звістка про, м'яко кажучи, нетолерантну промову імама надійшла від Еріка Йохансона зі Шведської Євангельської місії, після того, як йому передали слова імама.

 

«Мені зателефонували з Сомалі друзі, які чули цю програму. Я сам не розумію цієї мови, але вони мені передали зміст і я вирішив, що це неприпустимо для шведського радіо SR channel», – розповів Йохансон в інтерв'ю The Local.

 

Ерік Йохансон зателефонував і висловив стурбованість, що трансляція розміщена на їхньому сайті вже понад 2 тижні, після цього запис поспішно вилучили.

 

«У своїй промов, зверненій до мусульман, імам зазначив, що закони про обов'язковість вбивства відступників однаково діють як в Сомалі, так і в Швеції», – пише The Local.

 

 

Глава радіостанції Інгемар Лефгрена в інтерв'ю християнському сайтові Dagen заявив, що якщо дійсно такий виступ мав місце, то журналісти несуть повну відповідальність за те, що таке сталося в прямому ефірі.

 

За матеріалами sedmitza