//

Шрі-Ланка: католицький єпископ протестує проти насильницького нав'язування буддизму населенню

Католицький єпископ з Шрі-Ланки виступив проти агресивного насадження буддизму в країні і закликав уряд гарантувати всім громадянам свободу совісті.

Таку заява єпископ Райаппу Джозеф, що очолює єпархію міста Маннар, зробив на засіданні Національної комісії з примирення. Ця комісія була заснована президентом країни Махіндою Раджапаксе в цілях розслідування злочинів, здійснених в роки громадянської війни. Подібне розслідування на території Шрі-Ланки мала намір провести ООН, якій Раджапаксе рішуче чинив опір, заявивши про «недопустимість втручання у внутрішні справи країни».

У своєму виступі єпископ виразив побоювання у зв'язку з нав'язуванням буддизму населенню Таміла, яке в більшості своїй сповідує індуїзм. Так, єпископ Джозеф відзначив, що за останній час на вулицях встановлено безліч нових статуй Будди. При цьому, як підкреслив єпископ, зростає число злочинів, здійснених на релігійному ґрунті: Джозеф нагадав про недавнє вбивство жерця індуїста і двох його синів. Релігійним утискам піддаються і християни. За словами єпископа, цього року його парафіяни ледве попали на нічну різдвяну месу: боячись нападу, вони були вимушені виходити заздалегідь і триматися великими групами. Крім того, як з жалем підкреслив єпископ Джозеф, присікаються будь-які заходи, які Церква намагається організувати в пам'ять жертв громадянської війни. «Усякий раз, коли священик хоче вшанувати пам'ять загиблих, йому загрожують», - заявив єпископ.

На закінчення католицький прелат нагадав, що ні військові дії, ні насадження буддизму на шкоду іншим релігіям не ведуть до примирення.

 

За матеріалами blagovest-info.ru