//

Пастирський візит владики Ігора Возьняка до Брюхович

З нагоди храмового празника, Високопреосвященніший владика Ігор, відвідав з пастирським візитом храм Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Брюховичі. Архиєпископ Львівський, за численної участі вірних, очолив Божественну Літургію. В цей день Брюховицька парафія також святкувала 20 річницю відновлення діяльності.

 

Архиєреєві співслужили адміністратор храму о. Петро Салагуб, який також сповняє уряд протопресвітера Шевченківського, синкел у справах монашества і мирян Львівської архиєпархії о. Віталій Дуткевич, ЧСВВ, ректор Василіянського інституту філософсько-богословських студій о. Роберт Лисейко, ЧСВВ, настоятель спільноти отців Оріоністів у Львові о. Еджідіо Монтанарі, адміністратор храму Віри Надії і Любові і їх матері Софії (м. Львів) о. Андрій Корчагін. Ще декілька ієреїв уділяли вірним Святу Тайну Покаяння під час Літургії.

 

Звертаючись до вірних з пастирським словом, владика Ігор закликав звертатися до Богородиці, як до  нашої матері, у всіх земних потребах:

 

«Богородиця знає наші потреби, свідома нашої матеріальної нужди, а ще більшої духовної необхідності. Її руки та серце звернені у наш бік, бо вона більше наша Мати, як ми її сини та дочки. Ми можемо про неї забути – вона ж про нас ніколи не забуває. Навпаки, допомагає, старається про нас, щоб ми стали учасниками неба, вічного щасливого життя. Богородиця хоче, як мати, щоб її діти були щасливі з нею у вічності, вдивляючись постійно у Божу красу», - зазначив Архиєпископ.

 

Після Божественної Літургії, о. Петро Салагуб подякував владиці Ігору, священикам і вірним за спільну молитву і, з нагоди 20 річниці відновлення богослужінь у храмі, вручив окремим парафіянам пам’ятні медалі і грамоти. Святкування храмового празника у Брюховичах завершилося концертом капелли бандуристок і струнного квартету.

Тарас Бабенчук

Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії