//

Зустріч Папи з канцлером Ангелою Меркель + фото

Зустріч Бенедикта XVI із канцлером Ангелою Меркель, що проходила в приміщенні Конференції Єпископату Німеччини, була приватного характеру і не транслювалась в медіа. Про перебіг зустрічі журналістам повідомив речник Ватикану о. Федеріко Ломбарді.


Отець Ломбарді зокрема зазначив, що зустріч була сердечна, проведена розмова була сповнена довіри. Під час розмови Папа висловив свою солідарність із діяльністю німецької влади у сфері пошуків вирішення світової кризи. Після цієї розмови канцлер і Папа зустрілися вже в присутності медіа у бібліотеці, де до них приєднався також чоловік пані Меркель, професор Йоахим Зауер. Вони обмінялися подарунками: пані канцлер отримала від Папи копії гравюр з колекції Ватиканської Бібліотеки, посмішку і потиск руки.


Отець Ломбарді запевнив журналістів, що все відбувалося в чудовій атмосфері, що також було очевидно під час зустрічі в бібліотеці. Речник Ватикану згадав і про ранкову промову президента Вульфа, яку охарактеризував як чудовий опис проблем, перед якими стоїть німецьке суспільство і Церква в цій країні.


Слід зазначити, що візит Бенедикта XVI викликав величезне зацікавлення серед ЗМІ. Для висвітлення перебігу візиту акредитувалося близько 4 тисяч журналістів не лише з Європи, але і з арабських та китайських агенцій. Серед них 800 журналістів з різних електронних ЗМІ, а також представники найважливіших телеканалів світу. Вже хоча б це незвичне зацікавлення, яке перевищило всякі очікування організаторів візиту, свідчить про те, наскільки важливою є присутність Папи Бенедикта на батьківщині, куди він приїхав, як зазначив сам, «зустрітись з людьми і розповісти їм про Бога». Як слідує вже з першої промови Папи про відносини між свободою і вищими цінностями, солідарністю та необхідністю допомагати іншим, слова Бенедикта XVI мають значення не лише у німецькому контексті.


За матеріалами wiara.pl