//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (11-17 вересня)

У неділю, 11 вересня, в Куритибі Блаженніший Святослав, Глава Української Греко-Католицької Церкви, у співслужінні з членами Синоду Єпископів УГКЦ та численними священиками з України та з поселень, відправив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди закінчення Синоду Єпископів УГКЦ - 2011 та святкувань 120-ліття української імміграції в Бразилії.

 

Цього ж дня біля села Керниці Городоцького району Львівської області відбулася урочиста церемонія відкриття й освячення військового кладовища вояків, які загинули під час Першої світової війни.

 

5-13 вересня Патріарший паломницький центр УГКЦ, приймав в Україні першу групу паломників з Великої Британії. Організатором подорожі виступила організація «Допомога Церкві в Потребі» в Об’єднаному Королівстві.

 

У вівторок у приміщенні Західного регіонального відділення Українського біблійного товариства у Львові, відбулася презентація четвертого повного українського перекладу Біблії.

 

Також 13 вересня на площі ім. Митрополита Андрея Шептицького в м. Івано-Франківську, біля катедрального собору Святого Воскресіння УГКЦ, з нагоди ювілею Пересопницького Євангелія був відслужений міжконфесійний Молебень за єдність Церков, за Україну і український народ.

 

14 вересня – почався Церковний рік. У цей день:

 

Відбулося освячення престолу в каплиці святого великомученика і цілителя Пантелеймона в Міській  дитячий лікарні міста Ужгорода.

 

Кардинал Крістоф Шенборн, Архиєпископ Віденський, Ординарій для католиків візантійського обряду в цілій Австрії, номінував пресвітера Юрія Коласу, священика Львівської архиєпархії, протосинкелом для католиків візантійського обряду у цілій Австрії.

 

В с. Потелич Жовківського району, відкрито дитячий дошкільний заклад.  Дитячий садок імені о. Кирила Селецького – це третій дошкільний навчальний заклад в Україні під проводом сестер згромадження св. Йосифа.

 

15-17 вересня понад 50 священнослужителів Тернопільсько-Зборівської єпархії слухали духовні науки отця Юстиніана Городечного, ігумена монастиря францішканціві, що у Тернополі.

 


В суботу, 17 вересня 2011 року, Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, в Катедральному храмі Святих апостолів Петра і Павла м. Чортків (Тернопільщина) провів Чин архієрейського найменування отця Дмитра Григорака.

 

До вашої уваги:


Постанови Синоду Єпископів УГКЦ 2011 року та Офіційний комунікат Синоду Єпископів УГКЦ