//

Релігійні спільноти можуть сприяти боротьбі з рабством

15 вересня в офісі ООН у Нью-Йорку відбулася зустріч, присвячена проблемі рабства у світі, в якій взяв участь архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Святого Престолу при цій організації. У своїй промові ватиканський дипломат сказав, що міжнародне співтовариство та окремі країни мають відповідні правові інструменти, щоб боротися з рабством, однак, єрарх звернув увагу на те, що вони не використовуються у повному обсязі.

 

"Рабство є дуже прибутковим і тому воно поширене у багатьох країнах світу. Дохід від торгівлі жінками та дітьми сягає навіть до 30 млрд. доларів на рік", – зазначив ватиканський дипломат. Він нагадав, що "кожного року кількість рабів у світі збільшується на три мільйони".

 

Архиєпископ Томазі підкреслив, що рабство є настільки прибутковим бізнесом, що торговці людьми мають можливість впливати на державні установи, метою яких є боротьба з цим злочином. "Основним засобом боротьби з рабством має бути суворе використання існуючих законів, покарання торговців і рабовласників", – зазначив постійний спостерігач Святого Престолу при ООН.

 

Говорячи про уникнення рабства у світі, єрарх підкреслив, що необхідною є більш активна робота з потенційними жертвами работоргівців. Вони часто є бідними людьми, яких схиляють до еміграції, щоб пізніше скористатися їх наївністю. "Необхідно проводити широкі інформаційні кампанії серед бідних верств суспільства і важливу роль у цьому повинні мати релігійні спільноти", –  зауважив архиєпископ Томазі.

 

За матеріалами Радыё Ватыкана