//

Християнська дияконія – видимий знак присутності Церкви в суспільстві

13 вересня у реколекційно-відпочинковому центрі «Надія», який знаходиться поруч з с. Зарічани (Житомирська обл.) і належить Релігійній Місії «Caritas-Spes», відбулась щорічна нарада директорів цієї благочинної Місії Римсько-Католицької Церкви в Україні. В нараді взяли участь директори дієцезіальних офісів Місії з усіх семи католицьких єпархій латинського обряду нашої країни, а також вище керівництво «Caritas-Spes».

 

Зустріч розпочалась зі Св. Меси, яку очолив Єпископ Станіслав Широкорадюк, Президент «Caritas-Spes». Під час проповіді Владика наголосив на важливості того, що усі такі наради мають не тільки виключно робочий, діловий характер, але також є нагодою для безпосереднього спілкування, а головне – вагоме місце тут займає духовна складова, спільна молитва і Пресвята Євхаристія.

 

В цьому році в Римі відбулась Генеральна Асамблея всесвітньої конфедерації Caritas Internationalis, до складу якої також входить Місія «Caritas-Spes» РКЦ в Україні, й робоча зустріч цьогорічної наради розпочалась з доповіді Генерального секретаря Місії о. Віктора Симона про цю подію. Зокрема о. Віктор розповів про нові призначення і зміни в керівництві Caritas Internationalis, про нові тенденції розвитку цієї всесвітньої мережі, а також про аудієнцію учасників Асамблеї зі Святішим Отцем Бенедиктом XVI.

 

Оскільки діяльність «Caritas-Spes» постійно розширюється та інтенсифікується, то так само регулярно виникає потреба залучення нових ресурсів, як людських, так і матеріальних, щоб у своєму служінні «Caritas-Spes» міг відповідати вимогам часу. Саме це питання стало головною темою дискусії під час цьогорічної наради.

 

Також дієцезіальні директори загалом торкнулись питання пріоритетів діяльності Місії та наголосили на важливості інтенсифікації роботи організації в сфері профілактики ВІЛ/СНІД, підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД, людей з різного роду узалежненнями (наркоманія, алкоголізм, ігроманія). У зв’язку з цим було прийнято рішення про розширення мережі відповідних консультаційних центрів, зокрема у обласних центрах та мегаполісах України.

 

Caritas-Spes Ukraine
Джерело: Католицький Медіа-Центр