//

Папа привітав учасників міжконфесійної зустрічі «Люди та релігії»

Мир – це не тільки те, про що треба подбати, а ще й дар, – йдеться в посланні, яке надіслав Папа Бенедикт XVI кардиналові Рейнхарду Марксу, організаторові мюнхенської зустрічі «Люди та релігії».Захід під гаслом «Наша доля – жити разом. Релігії і культури в діалозі » триватиме 11–13 вересня.


Папа у своєму посланні нагадав, що 25 років тому блаженний Іван Павло II уперше запросив провідних представників релігії і політики, від тоді почали організовувати міжконфесійні зустрічі «Люди та релігії».


Бенедикт XVI написав учасникам міжрелігійної зустрічі, яка проходить у баварській столиці, що перебування разом може стати пеклом, якщо ви не навчитеся приймати інших людей і мирно співіснувати. Святіший Отець переконаний, що це можливо, тільки якщо відкрити серця до інших і завдяки присутності Господа, який став поруч із нами. Бенедикт XVI зазначив, що шлях до миру має багато ризиків, старі конфлікти можуть переходити в терористичні акти, тому потрібні навіть найменші кроки, щоб сприяти взаєморозумінню. Цього Папа побажав учасникам міжрелігійної конференції в Мюнхені, куди прибули цього року майже 10 тисяч. осіб.


Серед запрошених гостей, які виступлять, є Президент Німеччини Крістіан Вульф, канцлер Ангела Меркель, православні патріархи Філарет і Афанасій, багато рабинів, мусульманських, буддистських та індуїстських представників.

 

За матеріалами Radio Watykańskie