//

Нова хвиля арештів католиків у Китаї

У Китаї відбувається нова хвиля арештів серед католицьких священиків і вірян. Йдеться про членів католицької спільноти Тіаншуй з північно-центрального району країни, яких минулими вихідними заарештувала служба безпеки. Серед заарештованих – адміністратор єпархії, єпископ, священики і десятки парафіян.

 

Єпископ і два священики є братами. Їх утримують у різних місцях ув'язнення і намагаються політично перевиховати. В єпархії Тіаншуй нараховується близько 20 тисяч католиків. До цього часу цій єпархії вдавалося підтримувати мирні стосунки з поліцією та урядом. Арешти останніх днів були націлені на те, щоб переконати католицьку спільноту прийняти вигідного для Пекіну єпископа.

 

За минулі місяці було заарештовано ще двоє священиків, потенційних кандидатів на єпископство. Їх спробували переконати відректися від вірності Папі. Католики єпархії Тіаншуй почали молитовну кампанію за звільнення своїх священиків та парафіян. 18 травня Папа під час загальної аудієнції молився за Церкву в Китаї. Він також звернувся з проханням до віруючих усього світу духовно підтримати китайських католиків. Бенедикт XVI наголосив, що віруючі цієї країни мають право на нашу підтримку, вони потребують нашої молитви.

 

 

За матеріалами: Радио Ватикан