//

В Одесі священики різних конфесій об'єдналися в молитві за Україну

24 серпня в Одесі, з нагоди Дня Незалежності України, священики різних конфесій об'єдналися в молитві. Ініціатором молитви виступила Духовна рада християн в Одеській області. Молитва відбулася в храмі Євангельської Реформатської Пресвітеріанської Церкви. У молитві взяли участь п'ятнадцять священиків з різних християнських конфесій міста. Зі сторони РКЦ в молебні взяв участь отець-каноник Юрій Нагорний.


Пастори піднесли молитви за благополуччя України, просили у Бога мудрості і благословення для влади і для кожної людини в країні. Відбулося братнє спілкування служителів та обмін думками про духовну і політичну ситуацію в країні.

 

 

Як зазначив один з учасників молебну пастор Андрій Гамбург (НЕЛЦУ) останнім часом християнські церви Одеси не тішаться особливою увагою зі сторони міської та обласної влади. Разом з тим, вважає Гамбург, власне це послужить на користь церквам Одеси. Якщо раніше представники церков запрошувались на різні заходи за участю влади, то тепер вони можуть не відволікатися на цю не природню для церков активність. «Власне брак уваги зі сторони влади мі розцінюємо як «кайрос» для наших церков. Власне це дозволить нам краще інтегруватися і пригадати, що збираємось ми не довкола посад і особистостей, які їх тимчасово займають, а довкола Ісуса Христа, чия влада і панування над світом навіки».

 

«Ця і подібні зустрічі показують, що для того, щоб збиратися, молитися та діяти разом християнам Одеси не обов’язково потрібен імпульс зі сторони влади. Вони отримують його з натхнення Святого Духа», - прокоментував зустріч ординарій Одесько-Сімферопольської єпархії єпископ Броніслав Бернацький.

 

Джерело: catholic.od.ua