//

Підсумок першого дня участі Папи Бенедикта у ВДМ

Після вчорашньої вітальної церемонії в аеропорту Барахас Папа Бенедикт XVI проїхав папамобілем вулицями Мадриду, де його вітали тисячі паломників, розмахуючи прапорами, викрикуючи вітальні оклики та випускаючи в небо кольорові надувні кульки. Від аеропорту Папа направився до нунціатури, яку також називають посольством Апостольської Столиці.

Після того Святіший Отець приїхав на площу Незалежності – одне з центральних місць Мадриду. Там його зустрів мер міста Альберто Хіменес та вручив Папі ключі від міста – це символічний жест, яким вітають всіх глав держав, що відвідують Мадрид. Івану Павлу ІІ також вручили ключі від цього міста, коли він приїжджав сюди в 1982 році.


Пізніше Бенедикт XVI пройшов крізь ворота Пуерта-де-Алькала. Його супроводжувала група з 50 молодих осіб з різних куточків світу, одягнених у традиційні народні строї.

 

Пройшовши крізь ворота Пуерта-де-Алькала, Папа посадив оливкове дерево на згадку про візит до Іспанії. Тоді група іспанських вершників привітала Папу традиційним поклоном.


Святіший Отець перейшов до головного вівтаря на площі Сібелес.


Група традиційних іспанських музикантів під назвою «Тунас» виконала для Папи композицію перед початком урочистостей.

 

На завершення дня відбулась вітальна церемонія на площі Сібелес.

Повне відео:

За матеріалами: Romereports.com