//

На Папу не було заплановано замаху у Мадриді

Організатори Всесвітнього Дня Молоді у Мадриді висловили вдячність іспанській поліції за те, що вона арештувала мексиканського студента-хіміка, котрий мав намір випустити хімічні гази на учасників антипапського протесту у Мадриді.


Вчора у ЗМІ з’явилось повідомлення про те, що поліція затримала хлопця, котрий планував замах на Папу Бенедикта XVI. Швидше за все, ця новина з’явилась у зв’язку із неправильним перекладом повідомлень  у іспанських ЗМІ. Насправді цей хлопець хотів «захистити» Папу.


Речник ВДМ Рафа Рубіо повідомив CNA: «Ми засуджуємо будь-який вияв насильства. Цей хлопець був волонтером ВДМ, однак вже ним не є. Поліція спрацювала відповідно. Цей хлопець вже не працює в рамках ВДМ».


У поліції Мадриду повідомили, що дійсно вчора заарештували підозрюваного студента, котрий спеціалізується на органічній хімії. Проте під час обшуку у його квартирі жодних реактивів не знайшли.


Як повідомляє іспанське традиційно антикатолицьке видання El Pais, поліція вирішила арештувати хлопця після його гарячливих коментарів на словесні образи Папи Бенедикта XVI представниками іспанського суспільства на інтернет-форумі.


За матеріалами CNA/EWTN News