//

Через 6 годин у Мадриді офіційно стартує Всесвітній День Молоді

Вже через 6 годин у іспанській столиці Мадрид відбудеться офіційний старт Всесвітнього Дня Молоді 2011. На цю подію організатори очікують близько мільйона молодих людей з усього світу. Молоді паломники прибудуть сюди з різних куточків світу морем, сушею і повітрям. А для тих, хто не мав можливості бути особисто присутнім на зустрічі з Папою був створений сайт віртуального паломництва до ВДМ у Мадриді.

 


Група із 131 іспанців прийшли з Барселони до Мадриду пішки. Вони пройшли 600 кілометрів, зупиняючись у різних містах і селах Іспанії, щоб показати своє свідчення єдності з Папою Римським.


Оскільки було заплановано зробити цьогорічне свято молоді на 100% дружним до навколишнього середовища, велика частина паломників, котрі їхали на зустріч автомобілем, на спеціально створеному сайті домовлялись про те, щоб їхати разом і таким чином використовувати якомога меншу кількість авто, а також економити кошти на паливо.

 

Серед тих паломників, які добираються на свято морем, є група французів, котрі ведуть хроніку своєї подорожі в блозі.

 


Літаком до Мадриду прилетить багато осіб, але слід зазначити, що цього року на ВДМ прилетить перша група із 20 паломників із Острову Пасхи. Для них був організований спеціальний рейс.


Ще однією новинкою цьогорічного ВДМ є можливість віртуального паломництва завдяки спеціальному сайту, який був розроблений Конференцією католицьких єпископів США.

 


Окрім того, у рамках ВДМ сьогодні в Іспанії стартувала безперевна молитва за Всесвітній День Молоді та його плоди, яка триватиме 121 годину. Понад 300 спільнот і 40 єпархій в Іспанії і по всьому світу приєдналися до цього ланцюга молитви, який буде працювати від початку і до кінця ВДМ. Каплиця Семінарії в Мадриді буде відкритою щодня в часі ВДМ для того, щоб усі мали можливість помолитися перед Пресвятими Дарами. Щогодини за поклоніння відповідатиме інша єпархія, яку очолюватиме її парох, за винятком нічних годин, а також центральних урочистостей, які проводитиме Папа. У той час сотні споглядальників у монастирях будуть чувати при Дарах, щоб не переривати неустанного поклоніння.

 


Спеціально до Дня Молоді 15 серпня кардинал Станіслав Дзівіш передав до Мадриду мощі Івана Павла ІІ, які будуть знаходитись на всіх головних подіях святкування. Блаженний Іван Павло ІІ є одним із десяти покровителів ВДМ у Мадриді.

 

 


За матеріалами www.madrid11.com