//

«Є проблема не в обставинах, а у нас, наскільки ми уміємо засвідчити вірність Богові»- Владика Венедикт

14 січня 2011 року Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, очолив святкове богослужіння з нагоди храмового свята на парафії св. Василія Великого (вул. Стельмаха, 3, м. Львів-Рясне1).

 

Архиєрейська Божественна літургія відбулася у каплиці блаженного Олексія Зарицкого, настоятелем якої є протоієрей Михайло Розпендовський. Споруджена каплиця є ще одним кроком громади до здійснення заповітної мрії, а саме будівництво храму на честь св. Василія Великого.

 

Владика Венедикт під час проповіді зауважив, що людина, як колись в історії так і тепер, виражає свою невірність Господові, а людство поступає всупереч своєму сумлінню, через яке промовляє Бог і руйнує договір.

 

«Старозавтінє обрізання було праобразом хрещення, яке є для нас нашим новим заповітом з Богом. В часі хрещення ми стаємося учасниками життя у Бозі і отримаємо обітницю. - Сказав владика. - Він знову і знову укладає з нами цей договір через Святу Тайну Покаяння».

 

Дивлячись на приклад святого Василія, архиєрей закликав не зважаючи на свої унікальні обставини життя, завжди засвідчувати вірність Богу, дотримуючись Його заповідей.

 

На завершення о. Михайло подякував преосвященнішому владиці Венедикту за візит, а також представникам місцевої та районної влади, меценатам, усім хто в той чи інший спосіб долучаються до розбудови парафіяльної спільноти.
 

о. Павло Дроздяк,
прес-секретар Львівської архиєпархії