//

Католиків трьох обрядів Лівану відвідав Префект Конгрегації для Східних Церков

Католиків трьох обрядів  - маронітського, вірменського і мелькітського – відвідав в Лівані  Префект Конгрегації для Східних Церков. Кардинал Леонардо Сандрі був запрошений в цю країну на святкування 10-річчя беатифікації вірменського єпископа-мученика, а також на свячення ординарія цього обряду для Східної Європи і 25-річчя єпископських свячень маронітського патріарха.

 


У часі чотириденної подорожі кардинал пожертвував мельхітським кармеліткам в Харіссі під Бейрутом  мощі Івана Павла ІІ, які йому передав кардинал Станіслав Дзівіш.

 


З нагоди свячення ординарія для вірменських католиків Східної Європи Архиєпископа Рафаеля Мініссіана в Бейруті кардинал Сандрі говорив про вірність вірмен християнській вірі, незважаючи на переслідування. Прикладом такої вірності є мучеництво 46-річного блаженного  Архиєпископа Ігнатіуса Майолана, якого у 1995 році вбили турки через відмову зректися віри і прийняти іслам.

 


Святкування 25-річчя єпископських свячень патріарха Бешара Бутроса Рая стало нагодою до зустрічі з представниками найвищої світської влади. Темою розмов для президента мароніта Мішеля Сулеймана, прем’єра  і глави парламенту – мусульман та представників католиків трьох обрядів стала прийняла двома сторонами пропозиція ісламсько-християнського саміту про специфіку цієї країни і її роль для діалогу і співіснування.

 


Президент Лівану взяв участь в урочистостях в честь святого Шарбеля при його гробі в Аннаї. В промові на закінчення Літургії кардинал Сандрі говорив про постійну активність цього маронітського монаха 19 століття, якого 34 роки тому канонізував Павло VI, а сьогодні вшановують не тільки християни. 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie