//

Парламентарі Мальти проголосували за легалізацію розлучень

Парламент Мальти, - останньої держави ЄС, в якій процедура розлучення була заборонена, - ухвалив законопроект, що легалізував його. В середу, 13 липня, в другому читанні 44 з 69 депутатів висловилися на користь нового закону, пише kipa/apic із посланням на мальтійські ЗМІ.


Серед решти - 13 депутатів проголосували проти розлучення і 12 – утрималися. Прем'єр-міністр Лоуренс Гонці висловився проти введення практики розлучень.


Тепер закон розглядатимуть в парламентській комісії. При цьому можливе внесення до нього змін. 25 липня на пленумі парламенту відбудеться завершальне голосування.


До цих пір Мальта залишалася єдиною державою Євросоюзу, в якій розлучення було заборонене. Проте на проведеному в кінці травня референдумі 53,2 % жителів Мальти проголосувало за право розлучатися. Захисників шлюбу виявилося не набагато менше - 46,8%, але влада була вимушена запустити процес зміни законодавства.


Мальта довго не наважувалася проводити реформи в законодавстві про розлучення. Навіть можливість цивільного шлюбу без освячення його в Церкві з'явилася тут лише в середині 1970-х р. р. Тепер, відповідно до нового закону, офіційно розвестися зможуть сімейні пари, які доведуть, що не живуть разом не менше чотирьох років.


На даний час в світі залишилася лише 1 світська держава – Філіппіни – в якій розлучення офіційно заборонені, але і тут в ході недавно проведеного опитування з'ясувалося, що 2/3 жителів виступають за або не мають нічого проти розлучень.


Джерело: Седмица.Ru