//

Парафіяни однієї з християнських церков в Індонезії як і раніше в небезпеці

В неділю 10 липня парафіяни індонезійської християнської церкви в районі Таман-Ясмін провели щотижневе богослужіння в будівлі своєї опечатаної церкви. Місцеві жителі продовжують погрожувати парафіянам, і ті як і раніше в небезпеці. Поліція забезпечила необхідний захист, і повідомлень про насильницькі дії не надходило, повідомляє Amnesty International.

 

Парафіян індонезійської християнської церкви району Таман-Ясмін зустріла група протестуючих місцевих жителів, які спробували зірвати службу: вони співали індонезійські народні пісні, умовляли вірних припинити богослужіння і піти в інше місце. За даними місцевих джерел, в район направили близько 100 поліцейських, що відтіснили демонстрантів від парафіян.

 

Після закінчення служби двоє парафіян погодилися зустрітися з декількома учасниками протесту, щоб обговорити ситуацію. Хоча під час зустрічі обоє відчували загрозу, їм вдалося чітко роз'яснити позицію своєї церкви, зокрема, те, що міська адміністрація Богору зобов'язана виконати розпорядження Верховного суду Індонезії про відновлення роботи церкви. У своєму листі парафіянам від 9 липня мер Богору знову наполягав на проведенні щотижневих богослужінь у іншому місці.

 

Парафіян запросили на зустріч з учасниками протесту і адміністрацією Богору, призначену на 13 липня, для обговорення ситуації, що склалася. Однак ряд противників церкви погрожували знов влаштувати протест під час наступної недільної служби, і парафіянам як і раніше загрожують напади, переслідування і залякування.


За матеріалами ru.christiantoday.com