//

Церква Аргентини закликає вирішувати проблему наркоманії

Церква в Аргентині не вперше закликає застановитися над зростом рівня узалежнень в цій країні. Явище алкоголізму та наркоманії щораз сильніше вкорінюється серед молодого покоління. Голова Комісії з боротьби з наркоманією, єпископ Хорхе Лозано, вказав на відсутність належної освіти, яка б прищеплювала молодим людям правильні вартості та чинила їх зрілими. Також широко доступні психотропні засоби, які можна придбати навіть у школах.

"Аргентинське суспільство підходить цієї проблеми двома способами, – каже єпископ Лозано. – З одного боку – рекламує пошук "легкого задоволення", тому поширює серед дітей та підлітків моральне сум'яття. З іншого – не забезпечує рівних можливостей, таких як доступ до освіти, зайнятості або охорони здоров'я. Багато наших братів не можуть радіти життю, вважаючи, що воно нічого не варте. "


Аргентинський єрарх зазначив, що людей вводить в оману аргумент, який супроводжує громадську дискусію про споживання наркотиків. Він ігнорує шкоду цих засобів і небезпеку наркоманії. За словами єпископа Лозано треба почати з сімей, які часто стають жертвами плутанини в цій галузі, від нерозважливої толеранції до відкидання наркоманів. Тому Церква виступає за розробку сильної державної політики щодо цієї проблеми, яка би  зайнялася проблемою бідності та наркоманії.


За матеріалами Radio Watykańskie