//

«П’яту дитину у сім’ї обіцяю охрестити особисто», - владика Василій Семенюк

Про це 12 липня сказав єпарх Тернопільсько-Зборівський після уділення Святих Тайн Хрещення та Миропомазання п’ятій дитині подружжя Тараса та Оксани Гребеняків у Катедральному соборі Тернополя. Архиєрей обіцяє також уділити своє єпископське благословення всім членам родини та молитися, аби Мати Божа опікувалася сім’єю, яка відважиться народити 5-у дитину.

 

«Кожна українська сім’я не повинна боятися дати нове життя, адже таким чином ми продовжуємо людській рід, народжуємо дітей для Божого Царства та даємо надію на світле майбутнє нашій державі». Єпископ закликає не боятися економічних труднощів, адже «коли Бог дає життя, дає водночас силу, мудрість та особливе благословення батькам, щоб могли гідно виростити та виховати свою дитину». Вкінці владика підсумовує: «Найбільше щастя для батька і матері – це побачити себе у своїх нащадках та віддати своє життя задля щастя дитини».

 

«Покликання і щастя кожної людини – побачити своє продовження у дітях, - прокоментував подію батько Тарас Гребеняк. – Незважаючи на те, що в нашій родині є четверо дівчаток, п’ята дитина була для нас бажаною, тим більше, що народився хлопчик. Хоча проблеми, звичайно, є завжди, але з Божою допомогою поступово вдається їх вирішувати. Ми, для прикладу, не мали житла, проте нині ми його маємо, хоча є борги… В історії нашого народу були складніші часи, однак родини були багатодітними, міцними, бо існувала взаємоповага та любов».

 

Родини Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ, які народили 5-у дитину, можуть звертатися із проханням про Тайну Хрещення до єпархіального управління за телефоном (0352) 235009, 520473.

 

Джерело: www.tze.org.ua