//

У Мюнхені відкрилася виставка «Монастирі творять дива. Королева Хільдегарда і монастир Кемптена»

11 липня в музеї Книжкових скарбів Баварської державної бібліотеки в Мюнхені відкрилася виставка «Монастирі творять дива. Королева Хільдегарда і монастир Кемптена», де представлена рукописна ілюмінована хроніка Кемптенського монастиря.


У липні 2010 р. унікальний рукопис з 59 малюнками, виконаними пером, придбав фонд «Art Foundation» німецької корпорації «Сіменс» на аукціоні Крісті в Лондоні і був переданий на вічне користування Баварській державній бібліотеці.


За даними експертів, рукопис створений в 1499 р. Пітером Бреком з Міндерсдорфа (Кемптен). Центральна тема рукопису - створення та історія монастиря в Кемптені, який заснувала королева Хільдегарда, друга дружина імператора Карла Великого.


Монастирська хроніка містить історичні оповідання, життя святих, опис чудес, що сталися за посередництвом молитов Хільдегарди і її сина, — Людовика Благочестивого.


На виставці доповненням до ілюстрованого рукопису служать два інших середньовічних манускрипти (1479 і 1506 рр.) з книжкових зборів Мюнхена, що також відображають історію Кемтпенського монастиря.


Всі три рукописи, що зберігаються в Баварській бібліотеці, на даний час повністю оцифровані і доступні всім читачам.


Джерело: Седмица.Ru