//

Співчуття Папи з приводу смерті Отто Габсбурга

«Великий європеєць, що працював для миру» - такими словами Папа назвав Отто Габсбурга у своїй телеграмі співчуття. Християнсько-демократичний політик помер 4 липня на 99 році життя. Він був найстаршим сином останнього цісаря Австрії і короля Угорщини блаженного Карла, якого Іван Павло ІІ беатифікував у 2004 році. «В своєму довгому, багатому житті ерцгерцог Отто став свідком бурхливої історії Європи» - пише Бенедикт XVI в телеграмі, скерованій до його сина Карла.


На похороні Отто Габсбурга Папу представлятиме Архиєпископ Відня, кардинал Крістоф Шенборн. 16 липня він відправить заупокійну Службу в катедрі св. Степана. Тіло ерцгерцога спочине в столиці Австрії в цісарській крипті церкви капуцинів, а серце, відповідно до його волі, на наступний день розмістять в бенедиктинському абатстві в угорському Паннонхалмі. Покійний вчився в гімназії, яку провадили місцеві монахи, а екзамени здавав угорською мовою. Після того, як Гітлер позбавив його австрійського громадянства, він емігрував до США. Після війни він поселився в Пьокінгу в Баварії, де і помер.


Впродовж 20 років (з 1979 р.) Отто Габсбург був послом до Європейського Парламенту. Свою першу промову там виголосив угорською мовою.


За матеріалами Radio Watykańskie