//

Єпископат США підтримує розвиток Церкви у Латинській Америці

Єпископат США надасть фінансову підтримку Церкві в Латинській Америці. Допомога у розмірі понад 2 мільйони доларів служитиме для реалізації 86 пастирських проектів у 20 країнах цього континенту. Рішення у цій справі прийняла підкомісія Конференції Єпископату США у справах Церкви в Латинській Америці.

 

"Ми намагаємося відповісти на потреби всіх єпархій на всьому південно-американському континенті", – сказав архиєпископ Хосе Гомес, глава підкомісії. Він додав, що найбільша допомога буде спрямована християнським спільнотам на Гаїті та в Чілі для підтримання відбудови храмів, шкіл, лікарень і монастирів після землетрусу у 2010 році.

 

Підкомісія також надасть спеціальні дотації на реалізацію євангелізаційних проектів на Кубі, де буде відзначатися 400 - річчя Святині Матері Божої Милосердя з Кобре. Велика частина коштів слугуватиме для розвилку душпастирської опіки в Колумбії та Сальвадорі. Зі щедрості американських єпископів також скористають центри підтримки материнства і батьківства, які виникають в 21 єпархії Аргентині.

 

За матеріалами Radio Watykańskie