//

Допомога Церкві в потребі : рекордна щедрість жертводавців

Про  надзвичайну щедрість католиків інформує опубліковане вчора повідомлення  засідання Генеральної Ради Kirche in Not (Допомога Церква в потребі) (27-28 червня) в Римі. Благодійна асоціація підсумувала рік роботи. Жертводавці надали допомогу Церкві в потребі  на суму понад 86 млн євро.

 

Це рекордний бюджет в історії католицької організації, головною метою якої є надання допомоги переслідуваним і переживаючим  труднощі послідовниками Христа. Торішнє зростання доходів пов'язане зі стихійними лихами, які вразили Гаїті, Пакистан і Чилі. Вони закликали католиків до солідарності з постраждалими.

 


Відповідальний за Kirche in Not  з ватиканської сторони єпископ Манфред Гроте подякував благодійникам та співробітникам  17 національних відділень організації. Помічник єпископа єпархії Падеборн і апостольський інспектор цієї організації, призначений Бенедиктом  XVI два роки тому,  співпрацює  з правлінням організації щодо реформування  її правових статутів. Метою цих робіт є покращити підготовку установи до випадків, які виникають в реалізації проектів. Допомога Церкві в потребі діє в 150 країнах світу.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie