//

Американські єпископи - Обамі про трагедії мігрантів

Єпископи двох американських континентів зібрались в червні на регіональну нараду щодо правового захисту мігрантів. Після завершення консультацій вони оприлюднили звернення, в якому закликали суспільство, а особливо американського президента Барака Обаму, обороняти права мігрантів і дбати про їх проблеми.

 


Найгіршим єпископи вважають ситуацію мігрантів у США чи Мексиці, де останнім часом доходить до жорстокого насилля над тими людьми, які прибувають без документів. Нещодавно в Мексиці відкрито «братські могили», в яких були 200 і 70 людських тіл, що свідчить про вбивства, вчинені організованою злочинністю.  Єпископи закликали владу Мексики знайти і покарати винних, а для самих мігрантів знайти шляхи пояснення небезпек, які чигають на  них на шляху до омріяних США.

 


Неспокій католицьких єрархів викликала також рішуча депортація мігрантів з США під керівництвом Барака Обами. Лауреата Нобелівської нагороди миру єпископи закликають здійснити обіцяну ним міграційну реформу.  Також в документі висловлено солідарність з тими жителями Гаїті, яких Обама депортував на батьківщину, незважаючи на те, що їх зруйнована країна ще не готова приймати власних громадян внаслідок політичної і економічної нестабільності.  

 

За матеріалами: Radio Watykanskie