//

Монголія: 20 років Католицькій Церкві в країні Чінгіс-хана

Структури Католицької Церкви існують в Монголії ось вже протягом 20 років. Визначну роль в євангелізації цієї країни відіграли місіонери з цілого світу, а особливо польські селезіани. Церква активно заангажувалась в харитативну, освітню і суспільну діяльність, оскільки безпосереднє проголошення Доброї новини там заборонено. В країні, що бореться з власним комуністичним насліддям, діяльність церкви приносить перші плоди. Територія Монголії вп’ятеро більша за польську, але населення там всього 2.7 мільйонів.

«Відношення влади до церкви можна швидше назвати прихильним, - стверджує польський місіонер о.Віктор Дзюрдзя SDB(Wiktor Dziurdzia).-  Не зустрічаємось з якоюсь ворожістю. Уряд Монголії  20 років тому попросив церкву приїхати до їхньої країни і зайнятись соціальними питаннями, бо такими були на той момент і є на теперішній актуальні потреби. Нема жодного переслідування. Маємо певні труднощі, пов’язані не з тим, що представляємо Католицьку Церкву, а тому, що є християнами- наприклад, обмеження щодо віз» - сказав місіонер.
 
«Ми є апостольською префектурою, маємо єпископа, який є філліпінцем. Подальший розвиток місії залежить від того, як закоріниться віра на території Монголії. Поширювати її не є легко, що пов’язано з багатьма проблемами та ментальністю мещканців. В самому Улан Баторі маємо три парохії, а в цілій Монголії – не більше 10. На початку не можна проводити чисто євангелізаційної діяльності, будувати церкву чи катехизувати. Тому починаємо із соціальної праці, згромаджуючи людей, потрохи защепляючи віру в їх серцях. Плоди цієї праці видно нащодень »- сказав отець Дзюрдзюра в Улан Батор в Монголії.
 
За матеріалами: Radio Watykanskie