//

До чого дійшла техніка у Ватикані…

Сьогодні весь світ облетіла новина: Папа вперше написав у соціальній мережі! Люди із приємним захопленням дивились відео, як похилого віку Папа Римський Бенедикт XVI натискає на сенсорний екран iPad-у.


Ця модель iPad-у була представлена весною, і двоє працівників Римської Курії одразу замовили його. Як і решті світу, їм довелось чекати кілька тижнів на доставку.


Користуватись новеньким iPad-ом Папі допомагали глава Папської Ради соціальної комунікації архиєпископ Клаудіо Марія Челлі та заступник держсекретаря Ватикану Анджело Беччу, активна присутність котрого у Facebook демонструє наскільки і як швидко проходить технологічний прогрес серед працівників Римської Курії.


Папа Бенедикт XVI, як видається, є прихильником сучасних технологій. Згадаймо лише його нещодавній дзвінок до космонавтів. А вчора він написав до учасників соц.мережі «Twitter» привітання англійською та італійською мовами.


Отже, вчора Папа одним дотиком запустив інформаційний сайт Ватикану. Спостерігаючи те, як понтифік використовує досягнення технологічного прогресу ХХІ століття, хочеться зробити короткий екскурс в історію і пригадати як Папа Пій ХІ 80 років тому запустив Ватиканське Радіо.


Для порівняння пропонуємо два відео.

 

 


За матеріалами Whispers in the Loggia