//

Тури по Латеранській базиліці з використанням iPod (відео)

Римська організація «Opera Romana Pellegrinaggi», що займається паломництвами, тепер використовує для паломницьких турів пристрої iPod. Вони облаштовані аудіо-гідами для відвідувачів Римської базиліки Св. Івана на Латеранському пагорбі.


Цей храм є однією з основних чотирьох римських базилік і першим храмом, побудованим всередині давніх мурів Риму.


Отець Цезар Атуре є главою паломницької агенції і розповідає, що Латеранська базиліка була обрана для тестування цих iPod-ів у зв’язку з її історичною важливістю для Церкви.


Отець Цезар Атуре, Opera Romana Pellegrinaggi:
«Сан Джованні є найбільш важливим храмом римського католицького світу. Я маю на увазі, що він є першою базилікою і, що більше, папською катедрою. Оскільки він є і папою, і єпископом Риму, то це є найосновніша базиліка у всій Римо-Католицькій Церкві. Тому, я вважаю, це найкраще місце для старту цього проекту».


Аудіо-гід iPod-у проводить відвідувачів крок за кроком через усю базиліку, розповідаючи про подробиці її статуй і фресок. Всередині храму вівтар Найсвятіших Тайн містить стіл, котрий, згідно історій, використовував Христос під час Тайної Вечері. Можна навіть почути історії з різних часів стосовно храму Св. Івана на Латеранум. Одну з історій розповідають з точки зору Констянтина, першого римського імператора, що навернувся на християнство.


iPod із сенсорним екраном користується популярністю не лише серед молодих відвідувачів, але і серед старшого покоління.


Отець Цезар Атуре, Opera Romana Pellegrinaggi:
«Ми не бачимо потреби створювати поділ серед поколінь старших і молоді, а хочемо заохотити старших привикати до цих нових технологій. В іншому випадку вони можуть почуватися відрізаними від цієї частинки світу».


Аудіо-гіди роздаються безкоштовно, і надають інформацію п’ятьма мовами.


iPod–тури вперше запроваджені у Ватикані, але «Opera Romana Pellegrinaggi» вже планує поширити цю ідею і на інші храми. Таким чином можна запропонувати відвідувачам детальну інформацію і водночас зберегти тишу в храмі.


За матеріалами Romereports.com