//

Літургія на завершення президентства

На закінчення угорського президентства В Євросоюзі в Брюссельській катедрі відбулась подячна Літургія в наміренні нашого континенту. Євросоюз дає можливість поєднання і взаємно пізнання для народів – сказав під час проповіді примас Угорщини кардинал Петер Ердо.

 

У Літургії брали участь президент  Угорщини і представники Європейського Парламенту.

 

У проповіді кардинал Ердо пригадав думку Івана Павла ІІ: «Нема миру без справедливості і нема справедливості без пробачення і милосердя», а Євросоюз створює великі можливості для поєднання і взаємного пізнання. Кардинал зауважив, що від Угорщини головування прийме  Польща, а народи цих двох країн, а в них зокрема християни, мають досвід, яким можуть ділитися з братами із Заходу.

 

Примас Угорщини звернув увагу на комуністичне минуле багатьох країн, наслідком якого стало віддалення від Бога цілих поколінь, а багато людей стали переконаними проповідниками пануючої ідеології. Такі люди подібні до Павла, який йшов дорогою до Дамаску - сказав кардинал. «20 років тому в нашій частині Європи багато йшло дамаською дорогою. Сьогодні на ній нема вже аж такого натовпу. Релігійна приналежність сьогодні вже немає такого значення в процесі історичного чи політичного усправедливлення. Це все відбивається на суспільному житті народів і міжнародних спільнот» - ствердив на завершення кардинал Ердо.

 

За матеріалами: wiara.pl