//

«Сьогодні ми святкуємо День народження Христової Церкви на землі», - Владика Йосиф (Мілян)

День народження Христової Церкви дрогобичани вітали на своїх теренах Владику Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії.

 

У Катедральному храмі Пресвятої Трійці, у м. Дрогобичі Владика Йосиф очолив святкове Богослужіння разом із Владикою Юліяном (Вороновським), Єпархом Самбірсько-Дрогобицьким та Владикою Ярославом (Прирізом), Єпископом-коад’ютором у співслужінні духовенства єпархії та вірян.

 

«Сьогодні ми святкуємо День народження Христової Церкви на землі», - наголосив Владика Йосиф. - Святкуючи празник Пресвятої Тройці, звернімо увагу на те, що 2000 років тому назад Богочоловік прийшов і заснував спільноту, яку називаємо Церквою», - і зауважує, що за дві тисячі років зникло багато імперій, партій, ідеологій, але спільнота із дванадцяти осіб пережила різні випробування і «врата адові не одоліють її».

 

Крім того, Владика провів паралелі і говорив, що якщо «тоталітарному режимові не вдалося знищити Христову Церкву, збудовану на Петрі, то сьогодні цю єдність намагаються розшматувати зсередини».

Закликав не розчаровуватись від того, що у «нашу Церкву приходять вовки в овечих шкурах», а пробувати суспільно думати, суспільно жити, щоб не гордувати ніким з отих найменших».

 

На завершення проповіді владика подякував усім присутнім, організаторам «за можливість не тільки молитися, а й утверджуватися у вірі, щоб бути пастирем свого стада, утверджувати віру в Центральних і Східних теренах України», а також прихожанам за таку чисельність у храмі і додав, що «те, що ви вкладаєте у «скриню», Господь дарує тим теренам, де вони є слабкими».

 

Після Літургії Владика Юліан, звертаючись зі словами подяки за спільну молитву, побажав усім присутності «Духа Святого у серці кожного».

 

По завершенні Літургії відбулося освячення води та обхід навколо храму.

 

 

Для департаменту інформації УГКЦ

Іванна Рижан