//

Святотацтво на цвинтарі та два зруйновані храми у Лівії

Два коптські храми були зруйновані внаслідок нічних бомбардувань НАТО в Лівії. Про це єгипетські ЗМІ поінформував єпископ Бахоміос. Коптський єрарх повідомив також, що напади нанесли значні матеріальні збитки, але, на щастя, ніхто не загинув. В одному храмі була зруйнована зовнішня стіна, а в другому – знищені вітражі на вікнах.


За словами єп. Бахоміоса, релігійне життя у містах вже вернулось до норми, не зважаючи на загрози чергових нападів. Він також закликав війська НАТО та міжнародну спільноту звертати більшу увагу на місцеве населення під час проведення військових операцій.


Про солідарність із коптською спільнотою в Лівії запевнив апостольський вікарій в Тріполі. Єпископ Джованні Інноченцо Мартінеллі зауважив, що події, які відбуваються в цій країні, об’єднали місцевих учнів Христа. Представники християнських спільнот разом моляться за мир і впроваджують спільні ініціативи, щоб якомога швидше закінчився збройний конфлікт.


Апостольський вікарій водночас висловив велике розчарування міжнародною дипломатією, яка видається нездатною до переговорів з владою у Тріполі.


Він також повідомив про святотацтво на італійському цвинтарі, яке лівійці вчинили у столиці. На його думку, це була помста за напади і бомбардування, в яких беруть участь італійські повітряні сили.


Вікарій Тріполі розповів, що звичайні мешканці просять його втрутитися, щоб допомогти припинити бомбардування. Однак влада НАТО прийняла рішення посилити їх за допомогою вертольотів.


За матеріалами Radio Watykańskie