//

Львів настоює на забороні злочинної символіки

Депутати Львівської міської ради під час сесії 1 червня відхилили протест прокурора щодо ухвали Львівської міської ради №434 від 21 квітня 2011 року «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території міста Львова». Таку позицію підтримали 73 депутати.

 

У протесті прокурора щодо цієї ухвали зазначено, що при її прийнятті міська рада вийшла за межі своїх повноважень, а крім того, порушила вимоги ст. 19 Конституції України яка зобов’язує органи місцевої влади діяти в межах їхніх повноважень. Зокрема у протесті зазначено: «Згідно зі ст. 1 Закону України від 20.04.2000 року «Про увічнення перемоги у Великій вітчизняній війні 1941-1945 років» на честь перемоги у столиці України місті-герої Києві, інших містах, населених пунктах України проводять святкові заходи з використанням символіки років Великої вітчизняної війни».

 

Таким чином, зазначають в прокуратурі міста, згадана ухвала міської ради суперечить цьому закону. Відтак прокуратура вимагає привести ухвалу міської ради у відповідність до законодавства.

 

Своєю чергою, начальник юридичного управління Галина Пайонкевич наголосила, що відхилення протесту прокуратури є логічним з процесуальних міркувань. Зокрема, з її слів, в протесті прокуратури не сказано, яким конкретно нормам закону суперечить ухвала львівської міської ради про заборону символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки.

 

Вона також зазначила, що використання символіки СРСР регламентувалося раніше конституцією Радянського Союзу, яка на сьогодні не є чинною.

 

Відтак депутати відхилили протест прокурора.

 

Нагадаємо,  22 квітня 2011 року депутати Львівської міської ради під час сесії 21 квітня прийняли ухвалу, якою заборонили використовувати під час відзначення Дня перемоги радянську та нацистську символіку.


Джерело: zaxid.net