//

Звіщення Євангелія спричиняється до розквіту життя

Постійним завданням Церкви є свідчити Євангеліє, єдине, що приносить життя. Про це пригадав Папа Бенедикт XVI, промовляючи до вірних, які 29 травня 2011 р. зібралися на площі Святого Петра, щоб разом з ним помолитися до Пресвятої Богородиці.

Коментуючи уривок з книги Діянь Апостолів, що розповідає про чудесні речі, які супроводжували місію святого Филипа, Святіший Отець зазначив, що там, куди приходить Євангеліє, розквітає життя. «Коли читаємо цей уривок, спонтанно думаємо про оздоровлюючу силу Євангелія, яка протягом століть мов благодатна ріка, зросила численні народи», – сказав Святіший Отець, вказуючи на приклад багатьох світлих постатей Церкви, які «приносили надію та мир цілим містам».

«В той час, як могутні світу цього намагалися здобути нові території задля політичних й економічних цілей, Христові посланці ішли в усі усюди з метою принести Христа до людей, а людей привести до Христа, знаючи, що лише Він може дати справжню свободу та вічне життя», – зазначив Бенедикт XVI, заохотивши молитися за те, щоб Пресвята Богородиця завжди і всюди супроводжувала євангелізаторське служіння, щоб «по світі ширилися місця, де люди знаходять радість життя Божих дітей».

Джерело: Радіо Ватикан