//

Християн в Пакистані переслідують на державному рівні

У Пакистані беззахисні християни постійно зазнають насильства з боку ісламських фундаменталістів, повідомляє AsiaNews, італійське інформагентство, яке висвітлює ситуацію Церкви на місійних територіях, як підтвердження цього наводить факти про осквернення католицького цвинтаря, викрадення людей і групове зґвалтування викраденої  християнки, а також викрадення двох дівчат на замовлення багатого бізнесмена, який підтримує екстремістські групи. Поліція відмовилася вживати заходів проти тих, хто здійснює ці злочини.


Як повідомляє Pakistan Christian Post, минулої середи у передмісті Файсалабаду, в провінції Пенджаб, було брутально осквернене християнське кладовище. Група мусульманських землевласників знищила частину могил і переорала землю так глибоко, що звідти видніли рештки трун і останки померлих. Слідство з цієї справи веде місцева комісія „Iustitia et Pax”. Однак поліція відмовилася прийняти заяву про злочин. А один мусульманин навіть подав до суду запит, щоб кладовище визнали його власністю. Перше засідання з цієї справи відбудеться 13 червня.


AsiaNews також повідомляє про масові випадки викрадення і зґвалтування християнських жінок. Один такий інцидент відбувся 29 березня в місті Ґойра, приблизно в 50 км від Файсалабаду. Місцеву християнку, матір трьох дітей, викрала і зґвалтувала група мусульман. Потім, коли жінка спробувала подати заяву до поліції, то там зробили все, щоб знищити докази, і не прийняли заяви.


Подібну позицію поліція зайняла і щодо справи теслі Рехмата Масіха, двох дочок якого 24 травня викрав місцевий бізнесмен, Мухаммад Васім, що підтримує ісламські екстремістські угруповання. Вже наступного дня після викрадення, 25 травня, у присутності мулли Мухаммад Касим Зубайр одружився з одною з них, перед цим дівчину примусили «прийняти іслам». Поліція порадила  батькові дівчини, щоб той забув про своїх дочок.


Як зазначає агентство AsiaNews, пакистанська поліція корумпована ісламськими фундаменталістами, а християни у цій країні, як і індуси, не мають жодних прав.


За матеріалами wiara.pl