//

Відбувся Архипастрський візит до громади УГКЦ в м. Гранада (Іспанія)

З 19 по 22 травня 2011 р., в м. Гранаді, що знаходиться на півдні Іспанії, біля гори  "Sierra Nevada", перебував з першим Архипастриським візитом Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії преосвященний єпископ Діонісій (Ляхович). Окрім громади в м. Гранада владика Діонісій відвідав українські церковні спільноти в мм. Мотріль (провінція Гранада) та Люсена (провінція Кордоба). Відвідуючи кожну церковну спільноту, яка формується на зразок парафії під духовним проводом отця Святослава Миронюка, який здійснює місійне служіння в даних громадах, преосвященний владика починав зустріч з Божественної Літургії

 

Виголошені проповіді на євангельську тему в неділю Самарянки поглибили в слухачів почуття мужності в християнському житті,  необхідності віри та впевненості на Божу поміч. Владика також наголосив, що як земне життя не може існувати без води, так духовне і вічне - не може існувати без віри в Ісуса Христа як Бога і Спасителя світу.

 

На завершення Служби Божої владика уділяв архієрейське благословення і дарував ікону Гошівської Богородиці, пригадуючи, що Богородиця є завжди з нами. В спілкуванні з Владикою Діонісієм люди отримали велике духовне  задоволення, радість та почуття того, що Церква є з ними, йде до них та бажає вести їх до Бога.

 

Окрім того, в цей короткий відрізок часу перебування у Гранаді Апостольський Візитатор мав ряд офіційних зустрічей. Найперше він зустрівся з Архієпископом Гранадської дієцезії монс. Франціско Хав’єр Мартінез, якому подякував за прийняття українського священика, о. Святослава, до своєї єпархії і за допомогу нашим громадам. Одночасно владики обмінялись науковим досвідом, бо також ведуть свою працю в напрямку теології і філософії. На завершення зустрічі преосвященний Діонісій офіційно запросив єпископа Хав’єра до України на Міжнародну прощу до Зарваниці. Також Владика Діонісій мав зустріч з ректором Духовної семінарії в Гранаді - отцем Антоніо Хесус, Генеральним  вікарієм Єпископа Кордоби (провінція  Кордоба) отцем Мануелем та іншими іспанськими настоятелями церков в яких відбувалась Свята Літургія (в містах  Гранаді, Мотрілі, Люсені).

 

На закінчення Архипастриського візиту отець Святослав подякував преосвященному владиці Діонісію за увагу, підтримку, спільну молитву та благословення для українських громад.

 

о. Святослав Миронюк, м.Гранада

Джерело: www.chiesaucraina.it