//

У 63-ій Генеральній Асамблеї Єпископської Конференції Італії бере участь делегат від УГКЦ

Від 23 до 27 травня 2011 р. у Ватикані триває 63-я Генеральна Асамблея Єпископської Конференції Італії. У ній на запрошення Італійської церкви беруть участь представники іноземних Католицьких церков, серед яких і делегат від Глави та Синоду УГКЦ - преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

 

На засіданнях аналізуються численні душпастирські проблеми Італії, а серед головних тем, які розглядає Генеральна Асамблея цього року, особлива увага приділена темі виховання віри: "Підготовлювати та супроводжувати до зустрічі з Христом в церковній спільноті".

 

З нагоди 63-ї Генеральної Асамблеї Єпископської Конференції Італії у четвер, 26 травня, о 17.30, прийнявши запрошення президента Італійської Єпископської Конференції, архієпископа Анджело Баняско, Святіший Отець Венедикт XVI прибуде до базиліки Санта Марія Маджоре (Santa Maria Maggiore) де очолить спільну молитву Вервиці з усіма італійськими єпископами. Цією молитвою італійські єпископи прагнуть ще раз віддати їхню країну в опіку Непорочної Діви Марії саме у цей рік, коли відзначається 150- річчя об'єднання Італії.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії