//

Блаженніший Святослав очолить Божественну Літургію на завершення Вишгородської прощі

29 травня о 9.00 Блаженніший Святослав очолить Божественну Літургію на завершення прощі Київської архиєпархії до Вишгорода. Вишгородська проща проводиться вже втретє. Починалась вона як паломництво молоді до місця, звідки походить відома світові ікона Володимирської (Вишгородської) Богородиці, яка зараз знаходиться в Третяковській галереї у Москві.

 

Тепер же проща виросла до архиєпархіяльної. До Вишгорода, єдиного поки паломницького центру УГКЦ поза Західною Україною, з’їжджаються вірні з Центральної України, щоб помолитись до Богородиці та попросити її заступництва.

 

Особливістю прощі є те, що до Собору Вишгородської Богородиці прочани прямують як пішки так і на велосипедах.

 

Як вже повідомлялось, піша проща стартує в суботу, 28 травня, о 7.30, від Патріаршого Собору Воскресіння Христового через пр. Броварський, бульв. Перова, бульв. Ватутіна, Московський міст, Оболонська набережна, вул. Прирічна, вул. Північна до станції метро «Героїв Дніпра». Біля «Героїв Дніпра» можуть долучитись інші групи і попрямувати вже до Вишгорода.

 

Велопроща стартує в суботу, 28 травня, о 10.30 від каплиці св. Анни у м. Ірпінь через населені пункти – Гостомель – Раківка – Синяк – Демидів – Лютіж – Старі Петрівці – Нові Петрівці до Вишгорода.

 

Прес-служба Київської архиєпархії