//

Економіка розвивається, люди бідніють

Програми допомоги біднішим країнам не дали результату - ствердила делегація Апостольської Столиці на форумі IV Конференції ООН на тему найслабше розвинених країн в Істамбулі.  Представляв Ватикан Архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Апостольської Столиці при ООН.

 

Архиєпископ застеріг перед хибним трактуванням даних про так званий розвиток деяких убогих країн. Видимий зріст статистики є зазвичай результатом експорту натуральної сировини, а отримані від нього доходи рідко доходять до місцевих громад і не спричиняють жодного розвитку. Навпаки, в країнах з високими показниками розвитку одночасно зросла кількість людей, які живуть в нужді.  Так само ріст кількості робочих місць спостерігається лише для видобувної промисловості.

 

На думку Апостольської Столиці світ сьогодні повинен визнати фіаско теперішніх методів підтримки розвитку найбідніших країн. В актуальній  кризовій ситуації пріоритетним варто вважати розвиток землеробства, оскільки залежність бідних країн від імпортованої поживи зростає драматично стрімко.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie