//

Отець Ломбарді про ситуацію китайських католиків

Бенедикт XVI вірить в силу молитви і заохочує нас, щоб ми вірили в те, що за допомогою молитви ми можемо зробити щось цілком реальним - зазначив отець Федеріко Ломбарді, ТІ. Таким чином речник Ватикану поставився в своєму щотижневому радіо-фейлетоні до папського заклику про молитву за Церкву в Китаї.

 

Італійський єзуїт скористався також особистим досвідом, коли понад двадцять років тому сам відвідав Китай. Тоді він разом зі своїми китайськими побратимами відправив Службу Божу в домі певної сім'ї. Після того один старий священик поцікавився в нього лише про одне - здоров'я Святішого Отця.

«Це були часи, коли ще не було інтернету, а китайські медіа точно не інформували про Папу римського – сказав отець Ломбарді. – Тоді я зрозумів, з якою вірністю і любов’ю китайські католики впродовж десятиліть тривали і молилися в духовній єдності з Папою римським і Церквою Риму. І я зворушився. Власне про цю єдність і про її важливість говорить зараз Папа римський. Потрібно, щоб ми виявили її також з нашої сторони, звертаючись до Господа через заступництво Марії, Допомоги Вірних, яку пошановують у відомому святилищі Шешан у Шанхаї. Папа вважає, що китайські вірні мають право на нашу молитву і потребують її. Саме тому, що ситуація Церкви в Китаї сьогодні позначена стражданням і тиском, що противиться єдності, ми мусимо ще міцніше молитися - підкреслив ватиканський речник.


За матеріалами fronda.pl