//

У храмі св. Олександра в Києві освячено новий вівтар

Недільна Свята Меса 15 травня у храмі св. Олександра в Києві була по-особливому святковою. Адже целебрував її ординарій Київсько-Житомирської дієцезії єпископ Ян Пурвінський. Цей рік для Владики став особливо благодатним. Господь дав змогу йому святкувати ювілей 50-річчя священства і 20-річчя єпископського служіння. Крім цього, вірні взяли участь у консекрації нового вівтаря.

 

Цієї неділі Церква в особливий спосіб заохочувала молитися про нові покликання до священства та огортати молитвою тих, хто вже служить як alter Christus (другий Христос). Тому в своїй проповіді Владика Ян заохочував вірних молитися про добрих пастирів та пригадав, яким важливим є священицьке служіння. Цікаво було почути про історію покликання самого Владики. Він з радістю в серці згадував перші кроки у пізнанні Бога, навчання в семінарії та єпископське служіння.

 

Після проповіді відбувся обряд консекрації. Владика подякував парафіанам за їхню віру, любов та молитовну підтримку.

 

На завершення єпископа привітали з ювілеєм представники парафіальних спільнот. Крім того, на цю неділю припало завершення катехетичного року, тому свідоцтва з оцінками успішності діти отримали з рук самого Владики.

 

Аліна Петраускайте, Католицький Медіа-Центр