//

«Карітас Екпрес» - незвичайна подорож з нагоди 60-річчя «Caritas Internationalis»

У суботу, 21 травня 2011 р., у святкову подорож з Ватикану до Орвієто, містечка у центральній Італії, вирушить «Карітас Екпрес» – поїзд-музей, що складатиметься з локомотива-паровоза та історичних вагонів, серед яких буде також той, яким у 1962 році блаженний Папа Іван ХХІІІ подорожував до Ассізі. Спеціальний ешелон, який проїде найкоротшою у світі міжнародною залізницею Держава-Місто Ватикан – Рим Станція Святого Петра, присвячений святкуванню 60-річчя доброчинної організації «Caritas Internationalis».

 

О 10:00 місцевого часу поїзд вирушить з Ватиканської залізничної станції. У подорож відправляться представники церковної та цивільної влади, представники інституцій та жертводавці, які підтримують діяльність «Карітасу», працівники і волонтери цієї організації та журналісти. Ініціатива організована у співпраці з Італійськими Державними Залізницями не випадково, адже на території вокзалів та станції часто діють харитативні заклади, в тому числі і ті, якими опікується «Карітас». Прикладом такої співпраці між Карітасом Римської дієцезії та залізницею є хостел для бездомних імені о. Луїджі Ді Льєґро, який діє при центральному римському вокзалі «Терміні».

 

«Карітас Експрес» буде тягнути паровий локомотив з 1915 року. До ешелону входитимуть давні вагони першого та другого класу, а також президентський вагон, яким у жовтні 1962 року подорожував блаженний Іван ХХІІІ. Через ворота, які розділяють ватиканську та італійську колії на межі Держави-Міста Ватикану також проїжджав блаженний Іван Павло ІІ, здійснивши у 1979 році коротку подорож поїздом з нагоди Дня Залізниці.

 

Джерело: Радіо Ватикан