//

Іспанія: 100 днів до Всесвітнього Дня Молоді

Під гаслом "100 днів до Всесвітнього Дня Молоді" в Мадриді триває зустріч сімей, волонтерів та молоді. Його основною метою є звернення уваги на Всесвітні Дні Молоді в мадридській церковній провінції. У зустрічі беруть участь 14 тисяч осіб.


З раннього ранку спортивний павільйон Мадриду Арена заповнили сім’ї, волонтери та особи, зацікавлені організацією Всесвітніх Днів Молоді. У зустрічі взяли участь єпископи трьох єпархій, які утворюють мадридську церковну провінцію: Мадрид, Алькала-де-Енарес, Хетафе. Єпископ Хуан Антоніо Реіг Пла, ординарій єпархії Алькала-де-Енарес, розпочав зустріч молитвою за молодь та сім’ї. Про особливе заступництво він просив бл. Івана Павла II, покровителя Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді. Опівдні кардинал Антоніо Марія Роуко Варела відправив урочисту Службу Божу, яку транслювали по радіо і телебаченню у всій країні. У своїй проповіді він закликав зокрема докласти ще більше зусиль, щоб прийняти молодих людей, які приїдуть в серпні цього року на зустріч з Папою.

 

Багато радості було під час спонтанної спільної трапези. У меню опинилася традиційна tortilla española, тобто картопляний пиріг, jamón – шинка, а також paella – рис з різними додатками. У програмі  зустрічі були ігри для дітей і молоді, свідчення, конкурси та концерти. Можна було ознайомитись з програмою Всесвітніх Днів Молоді, їх організацією, а також можливістю співпраці. Чудова погода сприяла святковій і радісній зустрічі.

 

"Уже зголосилося багато сімей, щоб прийняти молодь. Проте все ще замало. Метою цієї зустрічі є звернення уваги на Всесвітні Дні Молоді, –  сказав о. Луїс Мельчор з Центрального комітету Всесвітнього Дня Молоді. –  Сім'ї також хочуть добре прийняти своїх гостей. Члени однієї з них записалися на інтенсивний курс литовської мови, щоб прийняти молодь з Литви".

 

Сьогодні для участі у Всесвітньому Дні Молоді в Мадриді вже зголосилося 340 тисяч осіб.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie