//

Беатифікація на всіх континентах

У всьому світі беатифікація Івана Павла II стала важливою подією. Незважаючи на різницю в часі, церковні спільноти на всіх континентах очікували моменту беатифікації. Послідовники Христа на Філіппінах молилися і поклонялися мощам нового блаженного. Особливе значення для них має шматок папської ряси. Він нагадує філіппінцям про зв'язок покійного Папи з цією найбільшою католицькою країною в Азії. Трансляцію з площі Св. Петра філіппінці дивилися на величезних екранах, встановлених на вулиці. Цей народ глибоко пережив апостольський візит Папи Римського Івана Павла II 1995 році, після якого 10 тис. дітей були названі на його честь, а святкування з нагоди цієї події досягло загальнодержавних масштабів, незважаючи на економічну кризу в країні та стихійні лиха.

 

Вірні Австралії дивилися трансляцію з площі Св. Петра перед катедральним собором у Сіднеї на велетенському екрані, а потім взяли участь у місцевих святкових заходях. Митрополит Сіднею, кардинал Джордж Пелл, вважає, що беатифікація Івана Павла II є передостаннім кроком перед канонізацією, якої варто чекати через декілька років.

 

Беатифікація у Мексиці стала національним святом, про яку з Ватикану повідомляло близько 60 журналістів. У ніч на неділю мексиканці зібралися на молитву і у церкві разом дивилися трансляцію беатифікації Папи. Після Польщі, Сполучених Штатів і Франції, Мекска була четвертою країною в світі, до якої Іван Павло ІІ подорожував найчастіше. Мексиканці не забувають синівської відданості польського Папи Діві Марії Гваделупської. З вдячністю вони також згадують про канонізацію свого першого святого співвітчизника – Хуана Дієго.

 

За матеріалами Radio Watykańskie