//

Подячна Літургія на площі св.Петра

Держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне відправив в понеділок на площі святого Петра у Ватикані подячну Літургію за беатифікацію Івана Павла ІІ. Під час проповіді він назвав папу святим.

 

«Дякуємо Господу за те, що дав нам такого святого, як він» - сказав кардинал перед кількома десятками вірних на площі. Держсекретар підкреслив, що «святість» папи була пережита особливо в останні місяці і останні тижні його життя «в цілковитій вірності місії, яка була йому повірена».

 

«Сьогодні дякуємо Господу за то, що дав нам такого папу, як він. Пастиря, який міг відчитувати знаки присутності Бога в людській історії і звіщав їх по цілому світі, на всіх мовах» - додав кардинал.

 

Кард. Тарчізіо Бертоне пригадав також  сцену з похорону Івана Павла ІІ, коли вітер закрив Євангеліє на його труні : «Це було так, ніби вітер Святого Духа хотів позначити кінець людського і духового розділу життя Кароля Войтили ».

 

Літургію відкрили слова подяки польського краківського митрополита кардинала Станіслава Дзівіша: «Висловлюємо вдячність Святішому Отцю Бенедиктові XVI за дар беатифікації його попередника, дякуємо Апостольській Столиці і римській єпархії  та владі міста за прийом паломників. .. Сьогодні, відправляючи Літургію згідно формуляру, передбаченого на спомин блаженного Івана Павла ІІ, в якійсь мірі інавгуруємо його публічний культ».

 

За матеріалами: wiara.pl