//

100 тисяч поляків на беатифікації Івана Павла ІІ

Скромні прогнози польського єпископату про 50 тис. поляків на беатифікації папи Івана Павла ІІ не збулися. Рим очікує на правдиву польську інвазію. За найскромнішими підрахунками, очікується в два рази більше паломників з Польщі, тобто 100 тисяч. Попередні дані про 50 тисяч поляків були подані на основі чисельності тих, хто вирушив на беатифікацію в організованих Церквою групах. Однією з найцікавіших груп є група піших паломників з Білостоку, на сході Польщі, яка вчора, в п’ятницю, прийшла до Вічного Міста, попередньо пройшовши більше 1600 кілометрів.


На беатифікацію вирушив також польський президент Броніслав Коморовський, який попередньо закликав поляків у якомога більшій кількості взяти участь у беатифікаційних святкуваннях. Також буде присутнім і колишній. польський президент Лех Валенса. Польський прем’єр Дональд Туск прийме участь у беатифікаційних святкуваннях у Вадовіцах, рідному місті Івана Павла ІІ. З Польщі уже виїхали спеціальні паломницькі поїзди.


Цікаво зазначити, що у беатифікаційних святкуваннях в Римі візьме участь увесь хорватський Уряд на чолі з прем’єркою Ядранкою Косор. Ще однією цікавинкою цієї беатифікації є присутність декларованих некатоликів: французького прем’єра Франсуа Філлона, Голови європейської комісії Жоже Еменуеля Барозу, президента Ради Європи Германа ван Ромпу, президента Сполучених штатів Мексики Філіпе Кальдерона.


Присутніми будуть також католицькі монархи Європи або їхні представники: бельгійський король Альберт ІІ з королевою Паолою, Великий Герцог Люксембургу Анрі, Князь Монако Альбер ІІ, князь Ліхтенштайну Ганс-Адам ІІ, іспанську монархію представлятиме престолонаслідник принц Філіп з дружиною Летіцією. Очікуються також представники усіх монарших домів Європи.


Організатори очікують на приїзд 87-ми державних делегацій та делегацій усіх християнських конфесій учасників екуменічного діалогу.

 

Джерело: www.ika.hr