//

Єпархіальний собор на тему богопосвяченого життя в Едмонтоні

28 квітня у парафіяльному залі української католицької катедри св. Йосафата (Едмонтонська Єпархія у Північній Америці-Канаді) відбулися чергові збори єпархіального духовенства на чолі з Владикою Давидом (Мотюком), Єпархом Едмонтонським, після яких мав місце теж і Єпархіальний Собор на тему богопосвяченого життя.

 

Розпочався захід молитвою та привітанням від Владики Давида. Слід відзначити, що на Собор прибули по двоє представників мирян із численних парафій УГКЦ, а від монашества - оо. василіяни, сс. служебниці та один студит.

 

Працюючи у групах учасники Собору, намагалися дати відповіді на ряд актуальних питань, як наприклад, що блокує нас від життя по-духовному, як релігія впливає на світ довкола нас, яку роль відіграє богопосвячене життя формуванні Церкви в Альберті, яка роль такого життя сьогодні у громаді тощо. Було зроблено відповідні висновки та виокремлено практичні поради для покращення монашого життя. В Канаді теж досить низький рівень чернечих покликань, на чому учасники теж застановлялися.

 

Присутні почули від доповідачів-мирян коротку історію Василіянського Чину та Сестер Служебниць в Альберті та кілька доповідей на тему чернецтва у своїй інституції від о. Гавриїла Габера, ЧСВВ, Директора Дому Студій у м. Едмонтоні, с. Еммануїли Харишин, ССНДМ та о. Тараса Крайчика, одинокого ченця студита у Провінції Альберта.

 

Собор закінчився спільною трапезою та кінцевою молитвою.

 

www.edmontoneparchy.com

о. Миколай Микосовський, ЧСВВ

Джерело: www.ugcc.org.ua