//

Куточки світу напередодні беатифікації

У різних країнах тривають приготування до недільної беатифікації. Словаччина дякує за святість Івана Павла ІІ, в парохіях США тривають молитовні чування.

 

Словацькі єпископи у спеціальному листі звернулись до священиків, щоб в день беатифікації були вивішені папські прапори.  В цій країні приготовано багато публікацій, доступні спеціальні матеріали на катехизи для молоді. Організовано публічні дебати і концерти. А для паломників греко-католицького марійного санктуарію кардинал Станіслав Дзівіш цього року передав особисту вервичку Івана Павла ІІ для публічного почитання. Президент, єпископи та численні вірні вирушать до Риму спеціальним поїздом на недільну беатифікацію.

 

Із США заплановано багато паломництв до Риму, по багатьох парохіях вже тривають молитовні чування. Нещодавнє опитування «Лицарів Колумба» показало, що аж 78% американців і 98% католиків в США захоплюються Іваном Павлом ІІ.
Тема насліддя великого папи була основною на цьогорічному «молитовному сніданку» в Білому Домі, на який зібралось 27 квітня 1500 представників світу політики та суспільних лідерів цілої країни.

 

За матеріалами: wiara.pl