//

Європейські очільники – на беатифікації Івана Павла ІІ

Глави трьох основних інституцій ЄС – президент Єврокомісії Жозе Баррозу, Голова  Ради Європи Герман ван Ромпей та президент Європейського Парламенту Єжи Бузек – 1 травня візьмуть участь в урочистостях з нагоди беатифікації Івана Павла II у Римі. Про це у понеділок повідомили прес-служби зазначених інституцій.


Усі троє: Баррозу, ван Ромпей і Бузек походять з політичної родини християнських демократів.


"Я не маю сумніву, що Іван Павло II сприяв інтеграції, бо він розумів, що майбутнє поляків і польської держави – разом із структурами Заходу, бо таким є минуле нашої цивілізації, культури і таким є польське християнство. Я жодного разу не відчув, що Папа був про це іншої думки, але у нього було багато сумнівів про те, як ця інтеграція буде відбуватися, і якими будуть її довгострокові наслідки з огляду на духовність поляків і духовність Європи", – сказав Єжи Бузек кілька днів тому. "Він вважав, що ми повинні виконати велику місію, щоб до Європи внести духовність, переконання глибоко вірити, покладатися на християнське коріння", – додав він.


Жозе Баррозу, який виконує свій мандат глави Європейської Комісії вдруге, був також на похороні Кароля Войтили. Шість років тому, у відправлених до Ватикану співчуттях, Баррозу писав, що Іван Павло II заслуговує звання батька-засновника об'єднаної Європи: "Протягом усього свого понтифікату Іван Павло II невтомно боровся, як тільки міг, за щоразу більш інтегрований Європейський Союз, так, що заслужив звання батька-засновника об'єднаної Європи".


Джерело: wiara.pl