//

Перша жінка-посол Іспанії при Апостольській Столиці

Папа Бенедикт XVI прийняв Марію Хесус Фіга Лопес-Палоп, нового посла Іспанії при Апостольській Столиці. Амбасадор працює в дипломатії  33 роки, раніше була послом в Домініканах, а останньою була підсекретарем міністерства закордонних справ.  За 158 послів і 500-річну історію іспансько-ватиканських стосунків Марія Хесус Фіга Лопес-Палоп є першою жінкою на цій посаді.

 

 

У часі зустрічі Папи з послом на честь вручення вірчих грамот мова йшла про солідарність Церкви з народами країн світу, які постраждали внаслідок економічної кризи. Папа зазначив, що матеріальна допомога часто є найбільш видимим  і цінованим для багатьох людей знаменом   Церкви, яка натомість прагне дати людям значно більше.

 

«Церква хоче добра кожній країні і її жителям. Хоче вчити християнській любові, для якої ближній є перш за все Божою дитиною і особою, до якої завжди треба ставитись з повагою. Таким  чином Церква несе людям Христа, який є надією сердець, які загубили сенс життя. На жаль, замість допомоги суспільству і відкритості на трансцендентність часто появляються вирафіновані форми ворожості до релігії, прикладом яких є недавня історія з релігійними символами  християнства, які насправді є обличчям ідентичності  та культури більшості мешканців Іспанії.

 

Якщо в певних середовищах існують тенденції вважати релігію чинником без суспільного значення, от це не оправдує спихання її на маргінес. Часто це відбувається через знеславлення релігії, висміювання, дискримінацію чи байдужість щодо випадків її профанації. Таким чином порушується право на релігійну свободу, яке тісно пов’язане з гідністю особи» - сказав Бенедикт XVI під час зустрічі.

 

За матеріалами: wiara.pl